Kazak ve Triko Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kazak ve Triko Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kış aylarının vazgeçilmez kıyafetlerinden kazak ve trikolar, soğuğa karşı etkin koruma ve şıklığıyla birlikte bütün kıyafet dolaplarında bulunan parçalardır. Bu parçaların birçok çeşidi bulunurken özellikle kumaş kalitesi ve desenleriyle dikkat çekerler. Kazak ve trikolarda, amacına uygun olarak farklı kumaşlar kullanılsa da bazı problemlerle karşılaşılabilir. Bu problemler, tüylenme, esneme, solma ve çekme gibi sorunlardır. 

Bütün bu sorunları, doğru tercihler yaparak aşmak çok kolaydır. Ayrıca kombin bakımından uygun renklerde ve desenlerde kazak ve triko seçimi, dolabınızdaki seçenekleri çoğaltırken şıklığınızı artıran yegane unsurların başında gelir. Bu yüzden, doğru tercihler önem taşımaktadır. Hem bütçenizin boşu boşuna heba olmaması hem şık gözükmek için hem doğru kombinler hem de konfor için bu hususlara dikkat etmeniz gerekir. İşte, kazak ve triko satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler ve kazak ve triko yıpratmama önerileri gibi konular yazımızın devamında…

Doğru Model Seçimi

Kazak ve trikolarda birçok farklı model söz konusudur. Bu modeller arasından doğru seçimi yapmak, uzun yıllar giyebileceğiniz bir parçaya sahip olmanızı sağlar. V yaka kazak, kaşmir kazak, örgü kazak, balıkçı yaka kazak, boğazlı kazak gibi birçok farklı modeli mevcuttur. Bu modeller arasında, dilediğiniz modeli seçmekte özgür olsanız da vücut tipinize uygun bir model tercih etmek şıklık ve konfor açısından daha uygun olacaktır. Örneğin, karın ve göğüs bölgesi geniş bir vücuda sahipseniz, boğazlı kazak tercihi yapmak doğru olmayacaktır. Genellikle boğazlı kazaklar, dar kesim olduğundan ötürü belinizi kavrayacak ve vücut hatlarınızı gösterecektir. Bunun yerine, örgü kazak modellerine başvurmak daha iyi olacaktır. Örgü kazaklar kalın ve standart kesimlere sahip olduğundan, sizi daha fit gösterecektir.

Tam aksi bir durumda, vücudunuz fit ve zayıfsanız, vücudunuzu saran kazak modelleri tercih etmek, sizi daha kalıplı ve fit gösterecektir. Modafethi olarak ürettiğimiz kazaklarda ve farklı model seçeneklerinde, sizler için her vücut tipine uygun kesimler sunuyoruz. Tasarım ekibimiz, konfor ve şıklığı ön planda tutarak geniş bir ürün skalası düsturu ile çalışıyor.

Doğru Kumaş Seçimi

Doğru kumaş seçimi kazak ve trikolarda önemlidir. Gün içinde üzerinizde bulunan kıyafetin konforlu olması, hayat kalitenizi yükseltir. Bu yüzden doğru kumaş seçimi özellikle üst giyim parçalarında çok önemli bir konudur. Kazak ve trikolarda da pamuk, keten, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi farklı bitkilerin lifleri ya da hayvansal ürünler doğal ve sağlıklı olarak anılırlar. Bu yüzden bu kumaşları tercih etmek, hem sizi soğuktan daha iyi koruyacağı gibi hem de deri sağlığınızı tehdit etmezler. Çünkü bu kumaşlar, sıcak tutarken gözenekli yapısı sayesinde terletmezler. Ayrıca lifli yapısı müthiş bir dayanıklılık kazandırdığı için çabuk eskimezler. 

Triko ilmekli yapısı sayesinde derinin nefes almasını sağlayarak terletmez bu yüzden cildinizin tahriş olmasının önüne geçilmiş olur.

Modafethi olarak kazak ve trikolarda kullandığımız kumaş türlerini seçerken, bu hususlara dikkat ediyoruz. Sağlık, şıklık ve rahatlığı bir arada Modafethi kazak ve trikolarında bulabilirsiniz.

Erkek Kazak ve Triko ürünlerimizi incelemek ister misiniz?

Pamuklanma ve Tüylenmeye Dikkat

Tekstil alanında karşılaşılan en büyük problemlerden olan tüylenme, ya da terimsel adıyla pilling (boncuklanma) için belirli hususlara dikkat etmeniz gerekir. Bu sorun deri sağlığı gibi problemlere yol açmasa da kıyafetinizin çirkin gözükmesine, dayanıklılığının azalmasına ve şıklığını kaybetmesine yol açar. Özellikle örme kumaşlarla üretilen kazaklarda, sıklıkla karşılaşılan bu sorun, kıyafetin ömrünü azaltması ile bilinir.

Öncelikle sık dokulu kazaklar tercih ederek, bu sorunla karşılaşma riskinizi azaltabilirsiniz. Bazı durumlarda, tiftik makinesi adı verilen bir cihazla, kıyafetin kol ve dirseklerinde meydana gelen boncuklanma sorununu çözmek mümkün olabiliyor. Evde yapabileceğiniz jiletle ya da koli bandıyla boncukları toplama gibi yöntemler de işe yarıyor. Fakat bu yöntemler hem geçici olmasıyla hem de sık sık yapılmaya ihtiyaç duyulmasıyla pek de avantajlı değiller. Bu yüzden kazak alırken bu sorunla karşılaşmamak adına, etiketten kumaş türüne ve örgü biçimlerine kadar dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde bu sorun başınızın belası olabilir.

Modafethi olarak ürettiğimiz kazakları dokurken boncuklanma yapmayacak şekilde dokuyoruz. Ayrıca kullandığımız ipliklerin kalitesi, sizi son derece tatmin edecek düzeydedir. Bu sorunla karşılaşmamak adına Modafethi kazaklarına göz atabilirsiniz. Modafethi, ürün kalitesiyle şıklığı bir arada bulunduran bir marka olarak erkek giyim sektöründe tercih edilen markalar arasında yerini almıştır.

Kazak ve Trikoların Yıpranmasının Önüne Nasıl Geçilir?

Kazak ve trikoların yıpranmamasının önüne nasıl geçileceği hususu birçok insan tarafından sorulan soruların başında geliyor. Bu hususta aslında, yukarıda da bahsettiğimiz konulardan yola çıkarak satın almadan önce dikkat etmek gerekiyor. Kumaş yapısı ve örgü biçimleri yıpranmaya müsait mi değil mi hususuna etiketleri kontrol ederek emin olmalısınız. Yıpranmaya müsait kumaşları tercih eden markaların ürünleri doğal olarak çabuk yıpranacak ve şıklığını kaybedecektir.

Yıkama Suyu Sıcaklığı

Yıkama suyu sıcaklığı konusunda ise kazaklar hassas ürünler olduğundan ekstra özen gösterilmelidir. Yün gibi çeken kumaşlara sahip kazakları, markanın sizlere etiket üzerinde önerdiği yıkama talimatlarına uygun yıkamalısınız. Aksi takdirde kısa sürede yıpranma  sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu husustan önce, yoğun sıcaklık seviyesinden dolayı, ürününüz çekebilir ve kesim standartlarını yitirebilir. Bunlara dikkat ederek bir yıkama yapmak kazağınızın ömrünü uzatacak bir husustur. 

Modafethi olarak kazak ve trikolarımızı 30 santigrat derece suyla yıkamanızı öneriyoruz.

Yıkamada Deterjan Seçimi

Kazak ve trikoları yıkarken özellikle uygun deterjan kullanmak önemlidir. Penye gibi pamuklu kumaşa sahip ürünlerin dayanıklı yapıları sayesinde, deterjanlar hususuna dikkat edilmesine gerek yoktur. Fakat kazak ve triko gibi hassas kumaşlardan üretilen parçaları yıkarken, kullandığınız deterjanın, kumaşlarına özel olması önemlidir. Aksi takdirde, deterjanın kimyevi yapısı, kumaşın yapısını bozarak daha çabuk yıpranmasına neden olabilir. Bu hususa dikkat ederek, kıyafetlerinizi daha uzun süreler kullanabilirsiniz.

Kurutma Sırasında Askıya Son

Kurutma aşamasında kazakları ve trikoları asmak doğru bir davranış değildir. Kazaklar ve trikolar içine su çeken yün gibi malzemelerden imal edilirler. Bu yüzden yıkama esnasında içlerine su alarak, ağırlaşırlar. Kendi ağırlığı artan kıyafeti, askıya asarak ona yük bindirmiş olursunuz. Bu da kumaşı esneterek hem bedeninin değişmesine hem de örgülerinin arasını açarak yapısının bozulmasına yol açar. Bunun önüne geçmek adına, kazak ve trikolarınızı düz bir zemine sererek kurutmak, onların ömrünü artıracaktır. Askı alanında temiz bir örtü kullanarak üzerinde yatay şekilde de kurutabilirsiniz. Aksi takdirde, kazaklarınızın esnemesi mümkündür.

Modafethi ile Kazak ve Triko

Modafethi olarak kazak ve trikolarda satın alırken dikkat etmeniz gereken hiçbir hususu dikkate almanız gerekmez. Çünkü kaliteli ve doğal ipliklerden, özel örgü teknolojileriyle üretimi sağlanan ürünlerimiz, dayanıklı ürünlerdir.

Kullanıcıların bir ömür kullanabilmesi için tasarlanan ürünlerimizi, en kaliteli ipliklerden imal ediyoruz. Sizlere sunduğumuz yıkama talimatları ile birlikte, kazaklarınızın ve trikolarınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Ayrıca Modafethi kazak ve trikoları boncuklanma gibi sorunlara karşı da oldukça dayanıklıdır.

Etiketler: kazak bakımı
Eylül 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR