Oduncu Gömleği Nedir

Oduncu Gömleği Nedir

Son yıllarda moda, retro tarzların rüzgarına kapılmış durumda. Özellikle 1990’lı yılların modası olan bazı parçalar, kombinlerin vazgeçilmezleri olarak karşımıza çıkıyor. Bunların içlerinde öyle parçalar var ki onlar, kombinlerin kurtarıcı parçaları… Özellikle kış aylarında sokak stilini yansıtmakta zorlanıyor musunuz? İşte kurtarıcınız, oduncu gömlekler. 1990’lı yılların sokak stilini yansıtan bu kareli ve kalın kumaşa sahip gömlekler, kış kombinlerinizin kurtarıcı parçaları. İşte, oduncu gömlekleriyle ilgili bütün detaylar yazımızın devamında…

Oduncu gömleği, genellikle kendine has kumaşıyla dikkat çeken bir üst giyim ürünüdür. Bu kumaş, orion iplikle ve dimi örgüsüyle dokunan bir kumaştır. Kumaşının en büyük özelliği, kalın olmasıdır. Bu yüzden genellikle kış mevsimlerinde, kombinlerin vazgeçilmezi olarak dolaplarda yerini alır. İsmini de özellikle orman gibi soğuk ve nemli bir bölgede, dışarıda çalışan oduncuların, kendilerini sıcak tutmak için bu gömlekten giymesinden almıştır.

Moda dünyasında Seattle sound olarak adlandırılan akımın bir parçası olarak ortaya çıkmıştır. Özellikle son dönem modasında da yaygın olarak tercih edilen kışlık üst giyim ürünüdür. Rahat, salaş ve doğal bir tarzın parçası olan oduncu gömlekleri, sokak stilinin vazgeçilmez parçaları arasında yer almaktadır.

Oduncu Gömleği Kumaşı

Oduncu gömlekleri özellikle sonbahar ve kış aylarının giyim modalarında, vazgeçilmez parçalar olarak karşımıza çıkarlar. Bunun en büyük sebebi kalın yapılarıdır. Bu kalın yapılar, eğer ucuza kaçmazsanız genellikle koyun ve keçi tüylerinden elde edilen ipliklerden, sık dokunan kumaşlarla elde edilir. Özellikle yün ipliklerle üretimi sağlanan oduncu gömlekleri, sıcak tutma özelliğiyle de şıklığın yanında kullanışlı bir kış parçası olarak dolabınızda olması gerekli bir üründür. Bu yünlü kumaşlar; keçe, kaşe, kaşmir, flanel, şanel, triko ve angora gibi kumaş türleri olabilmektedir.

Yünlü kumaşlar genellikle sıcak tutmaları ve rahatlıkları ile bilinirler. Oduncu gömleği de rahat yapısı için tercih edilebilir. Rahatlığı, şıklık ve sıcaklıkla buluşturan soğuk aylarda yapılan kombinlerde, dolabınızı genişletmek adına kesinlikle bulunması gereken bir üründür.

Oduncu gömleği kumaşı yün kumaş olduğundan ötürü, yüksek sıcaklıklarda yıkanmaması gereken bir üründür. Bu ürünü kullanırken, bu hususa  özellikle dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde oduncu gömleği, olması gereken durumunu koruyamayabilir. Yünün, yüksek sıcaklıkta çekmesi, gömleğin formunu bozmaktadır. Ayrıca dokusu da keçeleşerek çirkin bir hal alacaktır. Bu nedenle, Modafethi oduncu gömleği, 30 santigrat derece sıcaklıkta yıkanması tavsiye edilir.

Modafethi Oduncu Gömleği

Modafethi olarak oduncu gömleği modellerimizle dolabınızda farklılıklar yaratıyoruz. %100 yün yapısıyla oduncu gömleği modellerinde, şıklığa, tasarıma ve kaliteye özen gösteren bir üretim anlayışına sahibiz. 

Ürünlerimiz rahat kesim olduğu için, sokak stilini en iyi yansıtan kombinleri elde etmeniz bir hayli kolaydır. Kesimi sebebiyle de ceket olarak da kullanılmaya müsaittir. Ayrıca kumaşı da %100 yün kumaş olmasından ötürü rahatlığına biraz daha rahatlık katan bir yapıya sahiptir. 

Erkek Gömlek ürünlerimizi incelemek ister misiniz?

Oduncu Gömlek Kombinleri

Oduncu gömleklerini, aslında sokak stilini yansıtan her türlü parçayla kombinlemek mümkün ama aralarında, bazıları var ki gerçekten tarzınızla farkınızı ortaya koyacaksınız.

Bunlardan ilki jean pantolonlar… Sokak modasının en havalı iki parçası olan oduncu gömleği ve jean pantolon bir arada harika bir ikilidir. Çeşitli desenleri ve renkleriyle, her türlü jean pantolon ile kombinlenen oduncu gömlekleri, kış aylarında kurtarıcı parça olarak oldukça tercih edilmektedir. Özellikle skinny bir jean pantolon ve regular kesim bir beyaz t-shirt ile kombinlediğinizde farkı göreceksiniz. Gömleğin rengine uygun bir şekilde soket çoraplar ve sneaker ayakkabılar ile bu kombini süsleyebilirsiniz. Ayrıca şişme montlar ve yine jean ceketlerle her nevi mevsimde kombin oluşturmak da mümkün.

Yine erkekler için oduncu gömleklerinin özellikle rahat kesim olanlarını ceket olarak kullanmak da mümkün. Modafethi olarak gömleklerimiz hem gömlek hem de ceket olarak kullanılmaya müsait yapıya sahiptir. Farklı renk seçenekleriyle birçok zevke hitap eden gömlekleri bir arada bulunduruyoruz.

Sizlerin de çok iyi bildiği üzere, sokak modasında herhangi bir kaide yoktur. Bu yüzden çeşitli kombinleri yapmak da son derece özgür bir alan tanır. Oduncu gömleği ve spor-şık tarzlar için pekçok alt giyim seçeneğiyle uyum sağlar ve sonbahar aylarında tek başına, kış aylarında da üzerinde mont ile rahatlıkla kullanılabilir.

Spor Stil

Oduncu gömlekleri genellikle günlük ve spor kombinlerin parçaları olarak karşımıza çıkıyor. Tarzı ve yaşı ne olursa olsun herkesin dolabında yer verebileceği bir parça olarak oduncu gömleğini, jean üstüne giyeceğiniz bir t-shirt ile kombinleyebilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken hususların başında, seçtiğiniz t-shirtün tek renk ve desensiz olması gelir. Aksi takdirde kombin, oduncu gömleğinin de ekoseli ve renkli yapıya sahip olması nedeniyle aşırı boğulacaktır.

Aynı gömleği jean pantolon ve t-shirtleri değiştirerek birden fazla kombinde kullanmak da ekonomik olarak çok uygun hale gelir. Ayrıca dolabınızdaki seçenek sayısı da bir hayli artmış olur.

Günlük Giyim

Günlük giyim için rahatlık ve şıklığı aynı anda bünyesinde barındıran oduncu gömlekleri, adı üstünde bir sokak stilini yansıtan önemli parçalar olarak dolabınızdaki yerini almalıdır. Renk seçimlerine dikkat ettiğiniz sürece, eşofman altlarıyla bile kombinlenebilen oduncu gömleklerini kombinlerken yapacağınız ufak detaylarla farklılıklar oluşturabilirsiniz. 

Klasik Giyim

Klasik giyimde farklılıklar yaratmak istiyorsanız, oduncu gömleklerini deneyebilirsiniz. Özellikle kanvas pantolonlar ve jeanlerle kombinlendiğinde klasik şıklığı yakalayan bir parçadır. 

Spor ayakkabılar ya da deri botlarla birlikte de siyah kumaş pantolonların üstüne bir ceket misali oduncu gömleği tercih edebilirsiniz. Burada kahverengi tercihleri de şıklığınızı tamamlayacak yegane hususlardan birisidir.

Etiketler: oduncu gömleği
Eylül 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR