Kısa Boylu Erkekler için Giyim Rehberi

Kısa Boylu Erkekler için Giyim Rehberi

Şık ve tarz giyinmek vücut yapısından tamamen bağımsız bir konudur. Güzel giyinmek için illa ki uzun boylu olmak ve fit bir vücut yapısına sahip olmak gerekmez. Giyim tamamen kişinin vücudunu iyi tanıması ve buna uygun giyim ürünleri seçmesi ile sağlanabilecek bir şeydir. Bizler de tek tip vücut algısını yıkabilmek ve herkesin kendisini şık ve özgüvenli hissedebilmesi için kısa boylu erkekler için bir giyim rehberi hazırladık. Önerilerimizi dikkate alarak kendinizi baştan yaratabilir ve şıklığınızla girdiğiniz tüm ortamlarda dikkat çekebilirsiniz.

Vücudunuzu Tanıyın

Hep bahsedilen bir konu olan vücudu tanımak nedir, öncelikle bundan bahsedelim. Vücut ölçüleriniz, boyunuz ve kilonuzun oranlamasına dikkat ederek kendinizce kusur olarak bulduğunuz noktaları belirlerseniz, giydiğiniz ürünlerde bu bölgeleri vurgulamaktan kaçınabilirsiniz. Böylece dikkati daha özgüvenli olduğunuz noktalara çekerek şık görünmenin ilk adımını da atmış olursunuz.

Dönemsel moda akımları yada belli renkler ile belli desenlerin kullanımı sizin vücut ölçülerinizle uyumlu olmayabilir. Bu moda akımlarını illa ki tarzınıza dahil etmek istiyorsanız kendinize uygun şekilde kişiselleştirerek de özgün bir tarz yakalayabilirsiniz.

Bu konuda en sık yapılan hatalardan biri de kısa boylu erkeklerin olduklarından kısa görünmelerine sebebiyet verecek ürünlerle kombin yapmasıdır.

Kısa Boylu Erkekler için Model Seçimleri

Öncelikle salaş ve bol kıyafetlerden kaçınmanız gerekir.Bu giyim ürünleri yapısı gereği olduğunuzdan kilolu görünmenize de sebep olacaktır. Alt giyim ürünlerinde tercih ettiğiniz eşofman, pantolon gibi ürünlerde de çok dar ve çok bol modellerden kaçınmalısınız. Vücudunuza uygun beden seçimi yapmanız şık giyim için ideal bir başlangıç olacaktır.

Üst giyim ürünlerinde ise yine dar ve kısa modellerden kaçınmalısınız. Bel hizasında giyim ürünleri vücudu böleceğinden parçalı bir görünüme sebep olacaktır.

Renk Seçimleri

Düşünülenin aksine renkli giyim ürünleri tercih etmenizde hiçbir sakınca yoktur. Siyah ve gri tonlarını her zaman tercih edebilirsiniz; hatta kombin yaparken alt-üst giyim ürünlerinizi aynı renklerden seçmeniz daha bütüncül bir görünüm oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Ancak parlak ve canlı renkleri seviyorsanız da kullanmanızda bir sakınca yok. 

Desen Seçimleri

Desenli ürünler konusunda alt giyim yada üst giyim ürünü olması farketmeksizin biraz titiz davranmalısınız. Büyük desenler yerine daha minimal desenler tercih edebilir ve desenli ürünleri düz renk ürünlerle kombinlemelisiniz. Çizgi desenli ürünler konusunda ise enine çizgi tercih etmek yerine dikey çizgiler tercih ederseniz hoş bir görünüm yakalarsınız.

Pantolon Paça Model ve Boyları

Çok dar kesim ve dar paça pantolon yada eşofman altlarından ziyade boru paça ve regular kesimleri tercih etmeniz bacak boyunuzu uzun gösterecektir. Kısa paçalar ise olduğunuzdan daha kısa bir görünüm yakalamanıza sebep olur ve bacak boyunuzu da kısa gösterir. Bu yüzden pantolon paçalarınızı bilekleriniz görünecek şekilde değil, ayakkabınızın züerine gelecek şekilde ayarlamalısınız. Ancak yine boy uzunluğu için doğru oranda bırakmanız da önemlidir. Paçalardaki yığılma görüntüsü şık durmayacaktır. Duble paça gibi kalın katlamalı modellerden de kaçınmalısınız. Jean pantolon giyerken de beden ölçülerinize uygun ve dar pantolonlar tercih etmeniz şık bir görünüm yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Erkek Eşofman Altı ve Alt Giyim ürünlerimizi incelemek ister misiniz?

Kargo pantolonlar da uzun yıllardır erkek giyimde önemli bir yer tutmakta; ancak yanlarda cepli modeller bölünmüş bir görünüm yaratacağından, klasik cepli modelleri tercih etmenizi öneririz.

Kemer Kullanımı

Zıt renklerde kemer kullanımı önerilmemekle birlikte pantolonunula aynı tonda bir kemer kullanmalısınız. Alt-üst aynı renk ürünleri tercih ettiyseniz kemeriniz de aynı renk olmalıdır. Alt-üst farklı renk giyimi tercih ettiyseniz kemer renginizi, pantolon rengiyle aynı tutmalısınız.

Kravat Kullanımı

İşiniz yada zevkleriniz gereği takım elbise tercih ediyorsanız yine bol kesim takım elbiselerden kaçınmalısınız. Takım elbise rengi olarak koyu renkleri tercih edebileceğiniz gibi açık kahve tonlarını da tercih edebilirsiniz. Kemer kullanımı yine takım elbisenizle aynı renk tonunda olmalıdır. Uyumlu renkte kravat tercihinizi ise ince kravatlardan yana kullanmalısınız. İnce kravat tercihiyle modern ve şık bir görünüm yakalamanız mümkün olduğu gibi, kalın kravat tercih etmeniz halinde vücudunuzun üst kısmında maalesef basık bir görünüm elde etmeniz de mümkün.

Ayakkabı Seçimleri

Son yıllarda oldukça sık karşılaştığımız dışardan platform topuklu ayakkabıların kısa boylu erkekler için uygun olduğu düşüncesi maalesef yanlıştır. Bu ayakkabıları tercih ettiğinizde maalesef bölünmüş bir görünüm yaratılmış olduğundan, kişinin olduğundan kısa görünmesine de sebep olur. Ancak ayakkabı seçiminizde tercihinizi platform topuklu ayakkabılardan yana yapacaksanız içten platformu olan ve dışarıdan görünmeyen modelleri tercih edebilirsiniz.

Pantolon Bel Yüksekliği

Düşük bel pantolonlardan ziyade normal bel hizasına sahip pantolonları tercih etmelisiniz. Böylece üzerine giyeceğiniz ürünler de bütünlük sağlayacaktır.

Spor Giyim

Tshirtler ve sweatshirler de size çok yakışacak ürünlerdendir. İster jean pantolonlarla ister eşofman altlarıyla bu tarz spor giyim ürünlerini tercih edebilirsiniz. Ek olarak tshirt giymeyi seviyorsanız renkli gömleklerle de kombin yapabilir ve tarz bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Erkek Sweatshirt ürünlerimizi incelemek ister misiniz?

Şort giymeyi seviyorsanız da genellikle slim fit yada regular kesim ve diz hizasının bir karış üzerinde olan şortları tercih etmelisiniz. Kanvas kumaş ve kendinden çizgili desenleri de tercih edebilirsiniz. Boy olarak kısa yada diz hizasının altında şortlar şık bir görüntü oluşturmayacaktır. Bu yüzden şort tercih ederken en önemli unsur kendinize uygun boy ölçüsü olacaktır.

Dış Giyim Ürünleri

Deri montlar adeta kısa boylu erkeklere özel üretilmiş dış giyim ürünleridir diyebiliriz. Deri montları tüm yaşantınızde hem günlük giyim hem de şık giyim ürünlerinizle kombin yapabilirsiniz.

Kaşe kaban tercih ediyorsanız maksi uzunluktakiler yerine bel hizasının altında kalan modelleri tercih edebilirsiniz. Kemerli modeller yerine de düz kesim tercih edebilirsiniz. Şişme mont tercihinde ise özgürsünüz. Yine kısa boylu erkekler için uygun bir mont modeli olacaktır.

Aksesuar Ürünleri

Aksesuarlar da tarzı tamamlayan en değerli parçalardır. Ancak aksesuarlarda yanlış seçimler de görünümü olumsuz anlamda etkileyecektir. Çok büyük saatler kullanmaktan kaçınmalısınız. Saat kayışı kolunuza tam oturacak şekilde dar olmalıdır ve dökümlü modellerden kaçınmanız gerekir. Bileklik ve zincir gibi aksesuarlarda ise kalın aksesuarlardan ziyade daha ince bileklikleri tercih etmelisiniz. Kolye seçiminde çok uzun ve büyük objelere sahip aksesuarlar yerine nispeten ince zincir ve mümkünse zarif bir uç ile tercih etmelisiniz.

Güneş gözlüğü kullanmayı seviyorsanız yine büyük modellerden kaçınmalısınız. Yuvarlak yada oval çerçeveler, dikdörtgen gözlük modellerine göre daha tarz bir görünüm yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Kiloya Uygun Seçimler

Kısa boylu ve ince yapılı iseniz giyim konusunda belki daha çok seçeneğiniz olabilir. Ancak yalnızca boy değil, kilonuz ve vücut tipinize göre seçimler yapmanız da oldukça önemlidir. Örneğin, göbekli bir yapınız varsa pantolon bel boyu daha büyük önem taşır. Üzerine giyeceğiniz ürünleri de pantolonun içerisine sokmak gibi bir hataya düşmemelisiniz. Göbekli vücut yapısına sahipseniz aynı renk olsa dahi kemer kullanmanız önerilmez. Genellikle üst giyim ürünlerinizi göbek kısmını kapatacak şekilde salaş bırakabilirsiniz; ancak oversize giyim ürünlerinden de kaçınmalısınız.

Önerilerimizi dikkate alarak kendinize şık bir gardırop oluşturabilirsiniz. Unutmayın güzel ve tarz giyinmek yalnızca modayı takip etmek ve moda olan ürünleri giymekten ibaret değildir. Kendi tarzınızda ürünleri bulup çizginize ve vücut yapınıza uygun giyindiğinizde oldukça çekici bir görünüm yakalar ve dezavantajları avantaja dönüştürebilirsiniz.

Etiketler: kısa boy erkek giyim
Ocak 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR