Kilolu Erkekler için Doğru Gömlek Seçimi

Kilolu Erkekler için Doğru Gömlek Seçimi

Kilolu Erkekler için Doğru Gömlek Seçimi

İnsanların vücut yapılarına uygun model ve tarzlar tercih etmeleri, ideal kiloda olmasalar bile şık ve fit görünmelerine yardımcı olur. Bazı giyim hataları maalesef kişiyi olduğundan daha kilolu yada daha zayıf gösterebilir ve hatalı giyim öğeleri kullanmak kişinin vücudundaki kusurlu tarafların da daha çok göze batmasına sebep olabilir. Bu sebeple her zaman kendi vücut yapımıza göre kıyafetler seçmeliyiz. Bu yalnızca gömlek ürünlerinde değil, her giyim ürününde kıyafet seçiminde önemli bir kriterdir. Bu blog yazımızda kilolu erkekler nasıl gömlek seçmeli, seçim yaparken hangi özellikleri göz önüne almalı, bu detaylardan bahsedeceğiz.

Öncelikle kilolu yada zayıf olmak, vücut ölçülerinizin ideal ölçülerden fazla olması kesinlikle şık giyinmenize engel değildir. Doğru ürünleri tercih ederek hem günlük yaşamınız hem de iş yaşamınızda tarz sahibi olabilir, rahat giyinebilir ve şıklığınızla övünebilirsiniz.

Doğru Renk Seçimi

Öncelikle hepimizin çok iyi bildiği bir gerçekten bahsedelim. Koyu renk kıyafetler vücuttaki kusurlu kısımları kapatarak daha fit bir görünüm yakalamanıza yardımcı olur. Özellikle kilo fazlalığınız varsa koyu renkler tercih ederek kısmen fit görünüm kazanabilirsiniz. Özellikle siyah, kahverengi, lacivert ve koyu füme tonlarında gömlekler tercih etmelisiniz.

Açık renk gömlekleri ise genellikle kazak, süveter ve ceketlerin içerisinde kombinleyeceğinizde tercih edebilirsiniz. Tek başına beyaz yada krem rengi gibi açık tonlamalar kilolu görünümüz göz önüne alacaktır.

Erkek Gömlek Yaka Çeşitleri Nelerdir? blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Parlak ve canlı renkler yerine her zaman koyu tonlar ve pastel tonları tercih etmelisiniz. Parlak renkler vücudun her bölgesinde kusurları daha çok belli etmektedir.

Erkek Gömlek ürünlerimizi incelemek ister misiniz?

Doğru Beden Seçimi

Her giyim ürününde olduğu gibi gömlek seçerken de vücudunuza uygun bedeni kullanmalısınız. Beden ölçülerinize göre bol kesim gömlekler olduğunuzdan kilolu görünmenize yada model olarak fazlasıyla dar gömlekler ise kilo fazlası olan bölgelerinizin daha belirgin olmasına sebep olacaktır. Kendi bedeninize tam olarak uyan doğru gömleği seçmeniz şık bir giyim tarzı için yardımcı olacaktır. Doğru beden seçimi gömlek gibi düğmeli bir üründe düğmelerin kopması yada esnek görünümü gibi kazaların da önüne geçecektir.

Doğru Model Seçimi

Erkek gömlekleri farklı kesimlerde üretilmektedir. Bol kesim, standart kesim yada fit kesim gibi pek çok model seçeneği bulunan gömlekler de aynı diğer giyim ürünleri gibi her biri her vücut yapısına uyabilen ürünler değillerdir. Oversize gömlek tercih ettiğinizde genel kesimi gereği geniş bir yapısı olacağını ve fazla kilolarınızı daha çok göstereceğini bilmelisiniz. Slim fit kesimleri tercih edebilirsiniz; ancak bu tercihte de fazla kilolarınızın vücudunuzda toplandığı alanı bilmeniz önemlidir. Eğer fazla kilolarınız bel ve göbek bölgenizde toplanıyorsa slim fit kesim gömlekler sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterecektir. Bu durumda en doğru tercih standart kesim gömlekler olacaktır. Koyu renk ve doğru beden ölçülerinde tercih edeceğiniz standart kesim gömlek vücut hatlarınızı keskin çizgilere bölmeyecek ve daha düzgün bir görünüm kazanmanıza yardımcı olacaktır. Slim fit kesimleri hem toplanmaları önlemek hem de şık bir duruş elde etmek için ince kazaklarla birlikte kombinleyerek tercih edebilirsiniz.

Eğer kesim olarak düz kesimleri tercih ediyorsanız ve göğüs bölgenizde fazlalığınız yoksa gömlek içine tshirt tercih edebilir ve üstten 2-3 düğmeyi açık bırakabilirsiniz.

Desen Seçimleri

Kilo probleminiz varsa desenli modelleri tercih etmenizi önermemekteyiz. Giyim ürünlerinde desenli kumaşlar genellikle ideal vücut ölçülerine sahip kişiler tarafından tercih edilmelidir. Özellikle çok belirgin ve büyük desenler kilolu görünüme sebep olacak ve dikkat çekecektir.

Çizgili desenler her beden için daha çok tercih edilmektedir. Ancak enine çizgili desenler tercih etmeniz halinde vücudunuz daha geniş görünecektir. Bu sebeple boyuna çizgili desenler tercih etmeniz fit bir görünüm kazanmak için daha uygun olacaktır.

Kumaş Seçimleri

Kilo fazlası olan erkekler günlük rutin içerisinde daha fazla terleme eğilimindedir. Bu yüzden hem sağlıklı kumaş seçimi hem de doğru renk seçimi önem taşımaktadır. Öncelikle pamuklu kumaştan üretilen gömlekleri tercih etmeniz gün içerisinde vücudunuzu terletmeyecek ve hava aldıracaktır. Naylon yada polyamid kumaşlardan kaçınmanız hem sağlığınız hem de görünüm açısından faydalı olacaktır. Ek olarak renkli gömleklerde ter izi de fazlasıyla belli olacağından çirkin bir görünüm oluşturacaktır. Fazla terleyen bir vücut yapısına sahipseniz yine koyu renkleri tercih etmeniz gün boyu rahat etmenize yardımcı olacaktır.

Keten kumaş ve jean kumaş tercihleri de yine hem rahat hem de tarz olarak uygun olacak kumaş seçenekleridir. Fazla kilolar maalesef olduğunuzdan büyük bir yaşta görünmenize de sebep olabilir. Gömlek tercihinizde kullanacağınız kumaşlarla bu dezavantajı avantaja çevirmeniz de mümkün. Bu arada likralı ve esnek yapıda kumaşlardan kaçınmanız gerektiğini de tekrar hatırlatalım.

Kol Tercihi

Yine görünümün bütünlüğünü sağlamak açısından uzun kollu gömlekler tercih etmelisiniz. Mevsime göre uzun kollu gömleklerinizin kollarını kıvırarak daha tarz bir görünüm kazanabilirsiniz; ancak kısa kollu gömleklerden kesinlikle kaçınmanız gerekir.

Kombin Seçenekleri

Tabii ki sadece gömlek seçimiyle şık görünmek yada fazla kilolarınızı göze batmayacak hale getirmek de mümkün değildir. Gömlekle birlikte kombinleyeceğiniz pantolonlarınızda da belli kullanım alışkanlıklarına sahip olmalısınız.

Öncelikle eğer fazla kilolarınız göbek bölgenizde toplanıyorsa gömlek uçlarını pantolonun içine sokmaktan kaçınmalı ve dışarı doğru serbest bırakmalısınız. Elbette beden seçimi sırasında boy olarak da bedeninize tam olacak gömlekleri seçmelisiniz. Bel hizanıza göre kısa kalacak gömlekler de yine olduğunuzdan kilolu görünmenize sebep olacaktır.

Giysileriniz içerisinde rahat olmanız kendinizi iyi hissettirecek ve kendinizi iyi hissetmeniz de özgüveninizin artmasını sağlayacaktır. Bu yüzden her yönüyle hem rahat hem de sevdiğiniz kıyafetleri kullanmaya özen göstermelisiniz.

Etiketler: gömlek seçimi
Ocak 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR