Gömlek Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gömlek Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erkek giyimi denilince akla gelen ilk parçalardan birisi gömleklerdir. Erkekler, moda anlamında kadınlardan farklı düşünürler. Onlar için parçaların bir zamanı yoktur. Şık oldukları sürece her daim sevdikleri parçalardan vazgeçmezler. Günlük olarak da klasik olarak da bütünü tamamlayan, en eşsiz parçalar olan gömlekler de böyledir. Zamansız ve şık… İşte bu noktada sizler için en doğru gömleği seçmek bir hayli zor olur. Çünkü onları hem sevmelisiniz hem zamansız bir şekilde her daim giyebileceğiniz bir parça olmalı hem de şık olmalıdır. Kafanızı karıştıracak bir tonla detay olsa da basit çözümler ve bazı püf noktaları ile bu soru işaretlerini zihninizden kaldırmanız mümkün. Bunlar kol detayları, manşetler, yaka kesimleri, beden kesimleri ve gömlekle ilgili diğer ufak detaylardır. Bunları bilerek hareket etmek, sizlerin en doğru gömleği seçmesini sağlayacaktır. Yazımızın devamında bu hususlardan bahsedeceğiz. İşte detaylar…

Erkeklerin en favori parçalarından olan gömlekler için gömlek seçiminde dikkat edilmesi gerekenler konusu büyük önem taşır. Gerek sosyal ilişkiler gerek rahatlık gerekse şıklık açısından mükemmel parçalar olarak karşımıza çıkar. İş toplantılarından günlük giyime kadar, hayatın her noktasında giyebileceğiniz, kullanım alanı bir hayli geniş bir parça olması, erkekler arasında sıkça tercih edilir olmasını sağlıyor. Bu gibi nitelikleri aynı zamanda sosyal ilişkilerde de bir statü belirliyor. İnsanlar genellikle birbiriyle konuşurken ve iletişim kurarken göz teması kurarlar. Bu temas esnasında, boyun, onu süsleyen gömlek yakaları ve ütülü bir gömlek oldukça dikkat çekecektir. Ayrıca farklı modelleriyle günlük yaşamamda da en az bir t-shirt ve sweatshirt kadar konfor sağlayacaktır. Fakat bunları elde etmeniz için, öncelikle kendinize en uygun gömlek modelini tercih etmelisiniz. Bunları yaparken birçok noktaya dikkat etmeniz gerekecektir. Sizlere yardımcı olmak için bunları derledik…

Erkek Gömlek ürünlerimizi incelemek ister misiniz?

Yaka Kesimleri ve Yüz Tipi

Gömlek modellerinden hangisini seçeceğinize bakmadan önce, gömleğin karakteristik özelliklerinden olan yakalar, büyük önem teşkil ederler. Bu anlamda, doğru bir yaka tercihi, şıklığınıza şıklık katarken kötü bir yaka tercihi ise her şeyin berbat olmasını sağlayabilir. Yaka seçiminde büyük küçük olması ya da uzun kısa olmasından ziyade, yüz tipinizle uyumu çok daha önemlidir. Çünkü yakalar yüz hatlarının başladığı boyun bölgesini süslerler. Bu anlamda, yüzle uyumlu doğru bir yaka modeli, her şeyin daha şık görünmesini sağlayacaktır. Özellikle uzun yakalar, yuvarlak ve oval şekle sahip yüzler için daha iyi bir seçenektir. Çünkü yüzünüzün yuvarlaklığını yumuşatarak daha keskin bir yüz görünümü elde edebilirsiniz. Kısa yaka da aksine daha karakteristik ve keskin yüz tipleriyle uyumludur. Bu noktada, keskinliği artırarak yüz hatlarına, havalı bir doku kazandırır.

Erkek Gardırobunda Bulunması Gereken Parçalar blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Düğmeli yaka ya da brit yaka tercihlerini de gömleğinizi nerede kullanacağınıza göre seçmelisiniz. Bu noktada iş toplantıları gibi daha resmi alanlarda kullanacaksanız brit yaka, günlük kullanımda ise düğmeli yaka tercih edebilirsiniz. Elbette ki brit yakalar günlük kullanıma da uygundur. Fakat bu noktada, düğmeli yakalar, daha spor ve rahat bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır.

Erkek Giyimde Renk Uyumları: Doğru Kombinler Nasıl Yapılır? blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Vücut Yapınıza Göre Doğru Kesim ve Beden

Gömlekler, bedeni saran ve çoğunlukla bol kesim olmayan parçalardır. Bol kesim modelleri olsa da bunlar genellikle günlük giyim için tarz modellerdir. Sıkça tercih edilmedikleri için markalar tarafından da pek üretilmezler. Son yılların revaçta olan modelleri genellikle bedeni tamamen saran slim fit kesimlerdir. Fakat straight cut diye anılan gömlekler, standart kalıplar olarak bedeni sarmazlar. Bu tarz kesim gömlekler, düz kesim gömlek diye de anılmaktadır. Bu kesim gömlekler, belden aşağı kendilerini bırakırlar. Bu yüzden genellikle kumaş pantolonların içine verilerek, klasik kullanım için uygundur. Slim fit gömlekler, bu anlamda daha spor ve daha günlük giyim için uygundur. Ayrıca her zaman bedeninize tam olan gömlekleri seçmelisiniz. Boynunuzu sıkmadan tam kavrayan yakalara sahip olan, belinizi ve göğsünüze tam oturan ve manşetleri olması gereken yerde biten gömlek tercihinde bulunmak, sizi daha havalı ve şık gösterecek önemli detaylardandır.

İnce Kumaşlar ve Hafif Giysiler ile Yaz Şıklığı blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Model ve Renk Tercihleri

Moda, değişkenliği beraberinde getirir. Her yıl farklı model ve renk tercihleri moda olsa da erkekler bu konuda daha muhafazakar bir zihniyetle gömlek tercihlerinde bulunmayı seviyorlar. Ayrıca gömlekler de pek değişikliğe ihtiyaç duymayan parçalar olarak yıllardır, gardıropları süsleyen ürünler olarak dikkat çekiyor. Bu anlamda, kendinize yakıştığını düşündüğünüz renkleri tercih etmeniz gerekiyor. Fakat hangi kıyafetle kombinleyeceğiniz de önemli bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda, dolabınızdaki diğer ürünlere göre bir tercihte bulunmak, kombinlerinizin efektifliğini artırarak daha şık olmanızı sağlar. Örneğin, mavi bir kot pantolonla giyeceğiniz gömleğin, özellikle açık renk olması daha hoş bir hava yakalamanıza olanak tanır. Bu anlamda sadelikten yanaysanız, direkt olarak beyaz tercihi yapabilirsiniz. Sadelikten yanaysanız fakat beyaz size tekdüze geliyorsa, bu anlamda da model ve kesimine dikkat etmelisiniz. Örneğin, katlanabilir kol detayları, cep detayları ya da yakalar, kombininiz sadeliğini azaltacak, canlılık ve şıklık kazandıracak detaylardır.

Renk tercihlerinde ise, yine dolabınızdaki diğer ürünleri göz önüne alarak bir tercihte bulunmak önemlidir. Fakat her erkeğin dolabında olması gereken, mavi, beyaz ve siyah gömlekler, tüm parçalarla uyum yakalayabilen ürünler olduğundan ötürü tercih edilebilirler.

Gömlek Duruşu

Her kıyafette olduğu gibi gömlekte de duruş çok önemlidir. Fakat gömlekte duruş bir bütünün temsili olduğu için diğer parçalara nazaran daha çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Özellikle ütü tutan ve kırışmayan, nano teknolojiyle üretilmiş gömlekleri tercih etmek bu konuda size yardımcı olur. Ütülü bir gömlek, her zaman düzenli, uyumlu ve şık görünmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, bütün bunlarla beraber, asil bir duruş da elde edeceksiniz.

Tüm bunların yanında, bedeninize uygun bir gömlek tercih etmek de sizlerin duruşunu ve gömleğin üzerinizdeki duruşunu etkileyen bir diğer husustur. Bu anlamda, kilolu bir yapıya sahipseniz, dar gömlekler tercih etmekten kaçınmalısınız. Çünkü, bu kesim gömlekler, düğmelerin düzensiz durması ve kilonuzun belli olması gibi problemlerin başlıca sebepler arasındaki yerini alır.

Son olarak gömleğin duruşunu, diğer kıyafetler etkiler. Giydiğiniz pantolonun kesim ve rengi, gömleğin duruşunu direkt olarak etkileyecektir. Ayrıca ayakkabınız ile bir renk uyumu yakalamak da sizlere bu konuda yardımcı olan bir diğer konudur.

Modafethi Gömlek

Modafethi olarak, bütün bu konulara dikkat etmenize gerek kalmadan, gömlek sahibi olmanız için çalışıyoruz. Ürettiğimiz gömlekler, günlük giyim ürünleri olsalar da bazı modellerimiz, klasik giyiminize ayrı bir hava katacak tasarımlara sahiptir. Bu anlamda, okulda, işte ve günlük yaşamdaki her alanda Modafethi gömleklerle farkı yalayabilirsiniz. Üretim aşamasında kullandığımız üst düzey teknoloji sayesinde, nano kumaşlarla gömlek üretimine devam ediyoruz. Ütü tutan ve kırışmayan bu gömlekler keten, pamuk, uzun kollu, kısa kollu, rahat kesim, dar kesim, fakir kol ve hakim yaka gibi birçok farklı seçenekle karşınıza çıkıyor. Sizler de bu anlamda uygun fiyatlarla kaliteli gömlek sahibi olmak istiyorsanız sitemizin ilgili mağaza bölümlerini ziyaret edebilir ve dilediğiniz modelimize göz atabilirsiniz.

Etiketler: erkek gömlek
Kasım 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR