Boy ve Kilonuza Göre Doğru Kıyafet Seçim Rehberi

Boy ve Kilonuza Göre Doğru Kıyafet Seçim Rehberi

Havaların soğumasıyla evlerde kıyafet heyecanı başladı. Mevsimlik ceketler, triko kazaklar, şişme montlar, kışlık aksesuarlar tekrar dolaplarda yerini alıyor. Peki yeni bir mevsime geçerken daha fit görünmek için boy ve kilomuza orantılı doğru kıyafet seçimini nasıl yapmalıyız, özenli giyinmek ve şık görünmek için nelere dikkat etmeliyiz, yazımızda detaylı olarak anlattık.

Her insanın vücut tipi farklıdır. Siz de boy, kilo ve vücut yapınıza göre giyinerek daha şık bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Doğru giyinmek ve doğru parçaları kombinlemek, kişiyi oldukça farklı gösterebilir. Kısa boylu iseniz ufak dokunuşlarla daha uzun görünmeniz mümkün. Kilolu erkekler dikkatli seçimler yaparak daha fit bir görünüme sahip olabilirler. Burada önemli olan moda trendlerine göre değil, kendi vücut tipinize göre giyinmeniz. Şimdi boy ve kilo orantısı nasıl hesaplanır, bunları inceleyelim.

Erkek için Boy-Kilo ve Beden Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Sadece kilo ile yapılan hesaplama, boy-kilo ve beden hesaplamalarında yeterli değildir. Burada asıl etken boyun kiloya etkisidir. Kadın veya erkeğin kendi beden ölçüsünü kendisi ölçmesi en doğru hesaplama yöntemidir. 

Boy-kilo ve beden ölçüsü hesaplaması yaparken dikkat etmemiz gereken noktalar vardır. Önceliğimiz düz bir alanda ve ayaklarımız çıplak bir şekilde boy ölçümünün yapılmasıdır. Kiloyu etkileyen ve beden ölçüsünü değiştiren detay boy uzunluğudur. Erkek veya kadının standart diyebileceğimiz ideal boy ve kilo ölçüsü yoktur. Kemik yapıları kişiye özeldir ve standart beden ölçüsünü değiştirebilir.

Fiziki yapılarından dolayı bir erkekle bir kadının vücut ölçüleri aynı değildir. Fiziksel aktiviteye göre de bu ölçüler değişkenlik gösterir. Örneğin, spor yapan bir erkekle hareketsiz bir erkeğin vücut ölçüleri farklıdır.

Tarz Sahibi Erkekler için Giyim Önerileri blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Kısa Boylu Erkekler Nasıl Giyinmeli?

Dik çizgili kıyafetler giymeyi tercih etmelisiniz çünkü bu dik çizgiler sizi olduğunuzdan daha da uzun gösterecek. Gömlek olsun, kazak olsun ama dik çizgiler olsun. Tek renk kıyafet giymekten şaşmamalısınız. Düşük bel pantolon tercih etmeyin ki bacak boyunuz daha da kısa gözükmesin. Bol ve uzun giyinmeyi hiç düşünmemelisiniz. Pantolon paçalarına dikkat etmelisiniz, kısa paça giymek kısa boylu erkeklerin yaptığı hatalardan biridir. Açık renk kıyafetler sizi daha da kısa tutar, koyu renk kıyafet uzun ve zayıf gösterir.

Erkeği Karizmatik Gösteren Ufak Dokunuşlar

Takı, toka, bilezik gibi aksesuarlar kadını daha çekici yapar fakat elbette erkek de ufak dokunuşlarla kendini daha karizmatik gösterebilir. Bunların başında kıyafete uygun bir bileklik gelir. Daha sonra küçük ama çarpıcı bir dövme sizi farklı kılar. Bir de kafa, saç, yüz yapınıza göre sakal bırakabilirsiniz. Zaten erkeğin makyajı sakal değil midir? 

Erkek Mont ve Ceket Tercihi Nasıl Olmalı?

Öncelikle fiziki yapımıza göre seçim yapmakta fayda vardır. Uzun-kısa boy, zayıf-kilolu, geniş-dar omuzlu gibi fiziksel özelliklerinizi değerlendirdikten sonra mont-ceket seçimini yapabilirsiniz.

Kısa model şişme mont ve ceketler bacak boyunu uzun gösterdiği için tercih edilebilir. Daha çok zayıf ve kısa erkekler için uygundur. Uzun boylu erkekler, omuz genişliğini arttırmak için uzun mont yada kaban tercihlerinde büyük yaka detayını gözden kaçırmamalıdırlar.

Diyelim ki vücudunuzda gizlemek istediğiniz bir bölgeniz var. Kesinlikle bu bölgelere dikkat çekici detay, desen gibi şekilleri denk getirmeyin. Daha sade ve salaş modeller tercih edebilirsiniz. Ancak vücudunuzda beğendiğiniz  yerleri vurgulayabilir , istediğiniz bölgeyi de üzerine tam oturan kesimlerle görünür hale getirebilirsiniz.

Erkek Gömlek Seçimi

Gömlek ince detay ister, zevk meselesidir; zevki gösterir. Zamansız bir parçadır ve kombinlenmesi en kolay erkek kıyafetidir. Bedeninize uygun olmayan gömleği giymemelisiniz. Gömlek yakası deyip geçmeyin, boyun ve yüz özelliklerinize bakarak seçimlerinizi yapmalısınız.

Giydiğinizde kendinizi rahat hissetmiyorsanız o gömleği giymemelisiniz. Bu açıdan dar gömlek giymek birçok noktada sizi zor duruma sokabilir. 

Erkek Gömlek ürünlerimizi incelemek ister misiniz?

Erkekler Pantolon Seçimini Nasıl Yapmalı?

Diğer kıyafetler gibi pantolon seçiminde de vücudun fiziksel yapısı önemlidir. Özellikle kot pantolon seçiminde vücut yapısı daha öne çıkar. Kot pantolon, erkekler için rahatlık anlamına gelir. Gideceğiniz ortama göre salaş yada dar tercih edebilirsiniz. Karakterinizi yansıtmak istiyorsanız özenle seçim yapmalısınız. Kilolu erkeklerin tayt gibi duran pantolonlardan uzak durması daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Erkek Eşofman Altı ve Alt Giyim ürünlerimizi incelemek ister misiniz?

Kadınlara mı Daha Çok Seçenek Var Erkeklere mi?

Eskiden olsa bu soruya şüphesiz kadınlar derdik. Çünkü erkeklerin standart birkaç giyim tarzından başka  fazla da bir seçeneği yoktu. Her şeyin değiştiği günümüz şartlarında ise bu can sıkıcı durumda değişti. Artık kadınlar kadar erkekler de özgürce stillerini belirleyebiliyor. Çok fazla kombin seçeneği bulabiliyor.  Modern zamanın parçalarını yakalayıp kendine şık bir görünüm kazandırıyor.

Erkeklerde Giyim Tarzları

Basic Erkek Giyim Tarzı

 Bu giyim tarzı bize rahatlığı ve sadeliği anlatıyor. Özellikle giyimde rahatına düşkün detaysız ve sade ürünleri tercih edenlere çok uygun bir giyim tarzı olmakla birlikte moda trendlerine de oldukça uygundur. Bu giyimde şık olmak öncelikli değil, daha çok rahatlığa önem verilir.

Outdoor Erkek Giyim Tarzı

Burada giyim tarzı ise doğa sporları severlere uygundur. Outdoor giyim sizi yağmur, soğuk ve rüzgardan korumaya yönelik üretilmiştir. Bu giyim tarzına örnek verecek olursak; üst giyim olarak yağmurluk, sweatshirt, puffer ceketleri görebiliriz. Alt giyim olarak da kargo pantolonlar bulunur. Ayakkabı olarak outdoor ayakkabılar vardır.

Casual Erkek Giyim Tarzı

Resmi olmayan fakat gündelik ve rahat tarzınızda da şık görünmeyi amaçlayan bir giyim tarzıdır. Casual kelime anlamıyla gündelik demektir zaten. Bize rahatlığı ifade eder. Bu giyim tarzı ne kadar resmi olmasa da içerisinde bazı kuralları vardır. Bu kurallara değinecek olursak;

Smart Casual Giyim

Rahat ve sportif ancak bir o kadar da yarı resmi bir giyim tarzıdır. Denimlerin üzerine gömlek, hırka, kazak veya ceket giymeyi hedefler. Ayakkabı olarakta casual bir parça olan snekear kombinlebilir.

Free Casual Giyim

Free kelime anlamıyla özgürlüktür. Bu giyim tarzı da özgürce parçaları kombinlemeyi amaçlar.

Moda Fethi ile Tarzını Yarat

Modafethi.com’da  erkek giyimine yönelik boy ve kilonuza en uygun seçenekleri bulabilirsiniz. Geniş beden seçeneği ve ürün kalitesi ile herkesin şık bir görünüme kavuşmasına olanak sağlıyor. Ayrıca gündelik rahat tarzınız içinde bulabileceğiniz çok sayıda ürün mevcuttur. Erkek aksesuar seçenekleri ile kombininizi kendi özgün tarzınıza uygun şekilde tamamlayabilirsiniz.

Hem günlük hem klasik giyim tarzınıza uyum sağlayan son derece kaliteli ve trend sneaker ve bot seçenekleri mevcuttur.

Erkek moda dünyasının vazgeçilmez unsurlarından biri olan gömlekler, neredeyse sonsuz kombin seçeneği sunarlar.

Herkesin boy uzunluğuna hitap edecek uzun ve kısa kesim şişme mont ve ceket ürünlerini geniş renk seçeneği ve kalitesiyle modafethi.com’da bulabilirsiniz.

Güvenli alışverişin adresi modafethi.com önce gör, sonra al yaklaşımıyla şeffaf kargo seçeneği sunuyor. Kredi kartı ve fiyat değişikliği olmaksızın kapıda ödeme seçenekleriyle ödeme konusunda da sizlere kolaylık sağlıyor. Kış alışverişi için kendinize veya bir yakınınıza uygun mutlaka bir ürün bulabileceğinizi düşünüyoruz. Keyifli alışverişler.

Etiketler: vücut yapısına göre giyim
Kasım 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR